5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın direnci: Müstacel çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamlamalıdır.

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil vaziyet önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi durum anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya sahih birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve kapıyı son kapatması gerekir.

Tehlikeli sınıftaki meseleyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Başkaca, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu hastalıklarıyla angajmanlı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları üzere değildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle baş başa elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asıl nedeni konum kaybına özlük vermemesi ve henüz az maliyetle çalışmain tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar fiillevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride kuşatılmış kalabilir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın semtısilsile firmalar yangın kapısı deney raporlarına da malik Yangın Kapısı olmalıdır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki duman, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların başka katlara intikalini engellemek yahut olabilir olduğu derece geciktirmektir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına oranlı mualla birinci sınıf ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this page